ZBLOg.cz » Finance, daňová evidence » Vzorový insolvenční návrh ke stažení

Vzorový insolvenční návrh ke stažení

V návaznosti na článek Jak podat insolvenční návrh v případě nevyplacení mzdy zaměstnancům? jsem se rozhodl zveřejnit vzorový insolvenční návrh, jak jsem ho kdysi sepsal. Nezapomeňte také na podání přihlášky pohledávky na příslušném formuláři.

Vzorový insolvenční návrh jsem před léty podával jako bývalý zaměstnanec na dlužníka (bývalého zaměstnavatele) z důvodu nevyplácení mzdy.

Tento vzorový insolvenční návrh tedy může sloužit jako vodítko při sepsání vlastního insolvenčního návrhu, ale určitě bych ho doporučil brát jen jako ukázku, co zhruba by měl insolvenční návrh obsahovat, a pro sepsání vašeho návrhu oslovit právníka z oboru obchodního práva, který vám poradí, zda vůbec ve vaší situaci má smysl podávat insolvenční návrh, a pokud ano, tak vám ho sám vypracuje.


Také upozorňuji zejména na kapitolu II návrhu, ve které je použito zdůvodnění neschopnosti dlužníka plnit své závazky s ohledem na dobu delší než 3 měsíce po lhůtě splatnosti těchto závazků. Pokud ve vašem případě tato doba ještě neuplynula, tak je jasné, že musíte takové zdůvodnění sepsat jinak a opět doporučuji oslovit právníka.

Vzorový insolvenční návrh je ve formátu PDF a osobní údaje a konkrétní informace jsou vymazány, nahrazeny obecným popisem a zvýrazněny žlutě.

Dále si můžete stáhnout i vzorovou žádost o znepřístupnění osobních údajů na dokumentech v insolvenčním rejstříku. Tuto žádost si můžete libovolně upravit (např. dopsat další údaje, které chcete znepřístupnit) a následně ji můžete přiložit k insolvenčnímu návrhu.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *