ZBLOg.cz » Finance, daňová evidence » Odkud může nejen začínající živnostník čerpat informace o podnikání?
|

Odkud může nejen začínající živnostník čerpat informace o podnikání?

Než jsem se pustil do podnikání, čekalo mě období, kdy jsem musel načerpat základní informace o založení živnosti, o vedení daňové  evidence, o placení daní, pojištění, prostě o všem,  s čím se každý živnostník během svého podnikání potýká.

Proto bych se chtěl podělit o několik základních zdrojů informací, které mi v začátcích, ale i nyní pomáhají. Pokud se někdo z vás chystá s podnikáním začít, zkuste se nejprve podívat na níže uvedené weby, ať nejste už od začátku ničím nepříjemně překvapeni.

jakpodnikat.cz

Pokud začínáte, je to první místo, kam byste se měli podívat. Poskytuje komplexní informace týkající se založení živnosti, placení daní a pojištění, vedení daňové evidence apod. Informace jsou aktualizovány, takže všechny změny, které zpravidla přichází s nástupem nového roku, se zde také dozvíte.

diskuse2.jakpodnikat.cz

K webu jakpodnikat.cz patří i diskusní fórum. Pokud jsem řešil nějaký problém (nejčastěji s daňovou evidencí), tak jsem ve velké většině případů nalezl odpověď právě zde. Vždy nejprve zkuste použít vyhledávání na tomto fóru, protože velká spousta dotazů už je zodpovězena. Opravdu výborný zdroj informací.

Podnikatel.cz

Každý den jsou tu uveřejňovány články vztahující se k podnikání, marketingu, vztahu zaměstnanců a zaměstnavatelů apod. Oceňuji nejvíce podrobné návody k aktuálním situacím, jako je každoročně například podání daňových přiznání, uveřejňování aktuálních sazeb daní a pojištění. Také jsou pravidelně zveřejňovány aktuální formuláře ke stažení. Doporučuji si dát tento web do RSS čtečky, abyste vždy měli přehled o aktualitách v oblasti podnikání.

ipodnikatel.cz

Obsahuje informace nejen pro začínající podnikatele. Určitě doporučuji kombinovat jako vhodný zdroj informací s předešlými dvěma zdroji. Mimochodem jsem z tohoto webu čerpal informace při sestavování svého podnikatelského záměru.

ucetnikavarna.cz

Pár odborných článků a rad jsem získal i na tomto serveru. Web je zaměřený na účetnictví, případně daňovou evidenci, pokud si tedy nevíte s něčím z této oblasti rady, zkuste se také podívat sem. Doporučuji také hledat v místním diskusním fóru.

webtrh.cz

Web zaměřený na podnikání na internetu, ale najdete zde užitečné informace nejen z tohoto okruhu. Srdcem webu je zdejší diskusní fórum, kde najdete již mnoho zodpovězených dotazů, nebo zde můžete položit dotaz a najde se spousta lidí, co vám odpoví. Také doporučuji jako zdroj informací pro ty, co si sami zřídí své webové stránky (ať už pro podnikání, nebo osobní), a chtějí je nějakým způsobem optimalizovat.

Přečtěte si také:  Termíny plateb daní a pojištění

WebDeal.cz

Další obchodní platforma pro prodej a nákup služeb a zboží pro internetové podnikání. Součástí je samozřejmě i diskusní fórum. Mimochodem, provozovatelé vytvořili také propracovaný portál Copywriting.cz pro prodej a nákup textů, článků nebo sdílení příspěvků na sociálních sítích. Takže pokud si chcete vydělat nějakou tu korunu psaním, zkuste se zaregistrovat, a odpovědět na poptávky.

DanielNytra.cz

Blog s praktickými radami pro internetový marketing. Doporučuji všem začínajícím, ale i pokročilým majitelům e-shopů, ale i internetových magazínů a ostatních webových stránek, zaměřených na prodej zboží či služeb, aby si pročetli články na tomto blogu. Například článek Facebook & Podnikání vám pomůže nastavit nový prodejní kanál vašeho zboží či služeb přes sociální síť Facebook.

Odkud čerpáte informace vy? Podělte se o zajímavé weby nebo blogy s ostatními v komentářích pod článkem.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *