ZBLOg.cz » Webové stránky » Moje první zkušenost s prodejem článku přes PlaCla.cz

Moje první zkušenost s prodejem článku přes PlaCla.cz

Před pár měsíci jsem se zaregistroval na systému PlaCla.cz, který umožňuje inzerentům poptávat články na webech blogerů, kteří pak za sepsání článků získávají finanční odměnu.

Tento systém jsme znal už delší dobu, ale teprve po koupi PlaCla.cz novými majiteli na začátku roku 2014 jsem jej začal i aktivně využívat. Nový majitelé se snaží postupnými úpravami a vylepšeními posouvat systém dopředu, což má samozřejmě za následek i vzrůstající počet poptávek, a tím i finančních prostředků, které mohou blogeři získat.

Pokud tedy máte zajímavý web, blog, nebo magazín, baví vás psát, a chcete si navíc ještě něco vydělat, zaregistrujte se, a sami si celý proces od přijetí poptávky až po sepsání článku vyzkoušejte.

Jak dopadl můj první článek v číslech?

V tomto konkrétním případě inzerent požadoval sepsat článek, který by přivedl návštěvníky na jeho stránky, kde nabízel stažení e-booku.

Základním měřítkem úspěchu takového článku je tedy počet návštěvníků, kteří si stáhnou e-book (včetně poskytnutí e-mailu pro pozdější využití), vedlejším efektem pak získání povědomí o činnosti a službách, které inzerent nabízí, protože ze statistik, které mi poskytl je zřejmé, že návštěvníci na webu tráví v průměru přes 5 minut, a při své návštěvě si zobrazí v průměru skoro 4 stránky.

A jak tedy dopadl můj první článek, který jsem pro inzerenta sepsal? Podívejte se na následující grafiku.

PlaCla.cz


Podobné příspěvky

3 Komentáře

  1. Vyzkoušejte také pay per post systém PRYard.com. Umožňuje psát na zakázku i bez vlastnictví blogu. Můžete publikovat na svůj účet na sociální síti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *