3 projekty a služby, které mě zaujaly

Při brouzdání na internetu občas člověk narazí na zajímavé služby, webové stránky a projekty, které ho zaujmou svým zpracováním, formou, originalitou. Rád bych se chtěl o 3 z takových služeb s vámi podělit. Shodou okolností dva projekty jsem objevil díky vám, čtenářům tohoto blogu, když jste mě kontaktovali s nějakým dotazem nebo připomínkou k některému z článků.

Určitě si můžete zmíněné projekty prohlédnout a inspirovat se jimi (ne kopírovat:-)) i při své práci, podnikání, tvorbě stránek, protože všechny tři mi přijdou svým způsobem přínosné. V dnešní době je totiž člověk zejména na internetu zaplaven spoustou balastu, který ani za pozornost nestojí, a najít něco skutečné hodnotného, kde je vidět, že si s tím autor dal práci, je docela problém.

Projekty jsou seřazeny tak, jak jsem je postupně objevil (od nejstaršího po nejmladší).

ŽivotNaCestách.cz

Jednoduchý, ale přitom obsahem doslova nabitý cestovatelský web. Obsah je tvořen články, které popisuji praktické zkušenosti z cestování po místech nejen v zahraničí, ale i u nás. Za pracovitost celého týmu přispěvatelů hovoří fakt, že jen za měsíc listopad 2013 bylo zveřejněno 13 nových článků, takže kdo rád cestuje a hledá tipy na nové cestovatelské zážitky, nudit se určitě nebude.

Najít informace o různých místech světa asi není takový problém, ale přečíst si vlastní zkušenost člověka, který na tom místě skutečně byl, to je to, co se jen tak někde nedozvíte, a i proto se mi celý projekt líbí.

Články jsou doplněny vlastními fotografiemi. Autor webu velice dobře zapojil i uživatele sociálních sítí, např. facebook, takže máte stále přehled o všem novém, co se na webu objeví.

Články tvoří tým autorů, ale pokud jste byli na zajímavém místě, umíte poutavě psát, a chcete se o své zážitky podělit s více čtenáři, máte možnost se stát i spoluautorem webu ŽivotNaCestách.cz.

VET-SERVIS.cz

Tato služba není čistě internetovým projektem, jako předchozí web, ale jedná se u službu v oblasti odchytu a převozu zvířat, etologie psů, asistence při napadení psa jiným psem a mnoho dalších.

Na stránkách i na poskytovaných službách VET-SERVISu je vidět, že jeho tým se stále snaží posouvat dopředu, účastní se různých výstav, setkání majitelů psů, psích přehlídek, a také stále přibývá nových služeb pro zákazníky.

Co mě zaujalo kromě zjevného přínosu poskytovaných služeb pro majitele zvířat, je i způsob komunikace na facebook stránkách. Pravidelně přidávané příspěvky, fotky z akcí, prostor pro výzvy k nalezení zatoulaných zvířat, to všechno přispívá k tomu, že mezi poměrně velkým počtem fanoušků nejsou žádné mrtvé duše, ale aktivně zapojení lidé. Takové facebook stránky mohou být inspirací pro každého, kdo v něčem podnikání nebo poskytuje nějaké služby.

ČajTýdne.cz

Třetí službou, kterou jsem objevil, je originální způsob prodeje čaje. Nejedná se o klasický prodej přes e-shop s širokou nabídkou čajů. Princip je takový, že každý týden je v nabídce jeden vybraný druh kvalitního čaje, který si můžete objednat. Čaj vybírá zkušený provozovatel čajovny, takže skutečně odborník na slovo vzatý.

Web je jednoduchý, hlavní stránka obsahuje objednávkový formulář a také veškeré možné informace o nabízeném čaji, o jeho původu, přípravě, chuti, vč. fotografií, takže nekupujete tak úplně zajíce v pytli.

Opět nechybí facebook stránky. A opět si i z těchto facebook stránek může vzít každý příklad. Tým ČajTýdne.cz umí dobře komunikovat se zákazníky stávajícími i těmi možná budoucími.

Pokud na webové nebo facebook stránky zabrousíte, asi stejně jako já vycítíte ten rozdíl mezi klasickým velkým eShopem a tímto obchodem s čajem.

 

Narazili jste i vy na nějaký zajímavý webový projekt, nebo službu, kterou byste chtěli ukázat i ostatním čtenářům? Může jít klidně i o váš vlastní projekt. Stačí napsat do komentářů pod článkem.


1 názor na “3 projekty a služby, které mě zaujaly”

  1. Mockrát díky za skvělé hodnocení a parádní článek, kterého si opravdu moc vážím a jsem rád, že se má myšlenka postupně šíří mezi lidmi a hlavně líbí a snad bude i užitečná. Není jednoduché vyrobit ručně databázi krásných a zajímavých míst, které stojí za to vidět, zažít a vyfotit při našem životě na cestách, ale minimálně stojí za to, se o to pokusit, no ne? ;–)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru