ZBLOg.cz » IT » Jak vyřešit problém „Shockwave Flash has crashed“

Jak vyřešit problém „Shockwave Flash has crashed“

Pokud používáte prohlížeč Google Chrome, možná se vám také stává stejně jako mně, že občas zamrzne Shockwave Flash Player a objeví se následující chybová hláška:

Poté, co klikneme na „Ukončit plugin“, zobrazí se následující:

Řešení problému je docela jednoduché:

Do adresního řádku, tedy tam, kam píšete adresu webové stránky, napište „chrome://plugins“.

Zobrazí se vám tato obrazovka s výpisem instalovaných pluginů:

Pro zobrazení detailního popisu pluginů klikněte v pravém horním rohu na „+Podrobnosti“.

Problém je způsoben tím, že je aktivní více verzí pluginu Shockwave Flash Player. Řešením je tedy deaktivování starších verzí tohoto pluginu a ponechání aktivní pouze jedné verze (té nejnovější). Deaktivování pluginu se provede kliknutím na „Deaktivovat“ u příslušného pluginu.

V mém případě potom obrazovka vypadala takto:

Vidíte, že deaktivovaná verze pluginu má šedivé pozadí.

Aby se změny projevily, je potřeba ještě restartovat prohlížeč, tj. zavřít a znovu jej otevřít.

Od doby, co jsem tento postup aplikoval, už se mi problémy s pluginem Shockwave Flash Player neprojevovaly.

———- Příspěvek doplněn 8.2.2013 ———-

Pokud se vám nedaří výše uvedeným postupem problém vyřešit, podívejte se ještě do komentářů, kde jsem doplnil další informace.


Podobné příspěvky

12 Komentářů

  1. A jak mám vědět, který je právě aktuální…mám tam jen jeden a často mi to vypadává…

    1. Aktuální nejnovější verze Adobe Flash Player je v současnosti verze 11.5.502.135, dá se stáhnout z http://get.adobe.com/cz/flashplayer/?fpchrome
      Chrome by měl automaticky nabízet aktualizaci, jakmile vždy vyjde nová verze.
      Pokud dojde k aktualizaci, doporučuji znovu po zadaní chrome://plugins/ zkontrolovat, zda je aktivní pouze jedna verze Adobe Flash Player.

  2. Ahoj, zkusila jsem deaktivovat jeden Flash, pak i druhý a u obou se mi stalo že selhal. Určitě jsou oba aktuální. Co s tím? Díky moc!

    1. Ahoj, pokud tedy máš nainstalované 2 verze Flash, tak jedna z nich by měla být verze „Pepperflash“ a druhá verze od Adobe. Když si tedy dáš „chrome://plugins“ a rozklikneš detaily, tak verzi „Pepperflash“ poznáš, že má v „Umístění“ napsáno na konci cesty …\PepperFlash\pepflashplayer.dll. Druhé verze Flash od Adobe bude zřejmě pod ní. Někdo může mít nainstalovanou také pouze jednu verzi Flash, takže pokud má problém s padáním Flash, tak doporučuji nahrát si i druhou verzi od Adobe, dá se stáhnout z http://get.adobe.com/cz/flashplayer/?fpchrome.
      Aktuální čísla verzí pro různé operační systémy se dají najít zde: http://www.adobe.com/software/flash/about/ . Tam se také zobrazí v malé tabulce i naše aktuální verze, mně se například nyní zobrazuje jako aktuální :“You have version 11,5,502,135 installed“.
      K dnešnímu dni je tedy z té větší tabulky vidět, že pro Windows je aktuální verze „Pepperflash“ 11.5.31.5 a „Adobe“ 11.5.502.135.

      Můžeš tedy ještě vyzkoušet následující kroky:
      1.
      Pokud jsi tedy vyzkoušela postupně obě verze Flash (vždy jednu zapnutou a druhou vypnutou) a přitom jsou to ty nejnovější, tak zkus si ještě nahrát beta verzi 11.6.602.108 Beta http://www.filehippo.com/download_flashplayer_firefox/tech/ . Tuhle verzi jsem nezkoušel, takže její stabilitu nemohu potvrdit.

      2.
      Pokud problémy přetrvávají, je možné, že padání způsobuje některé z tzv. „Rozšíření“, které najdeš zde: chrome://chrome/extensions/ Nejprve tedy otevřeš tzv. „Nové anonymní okno“ (buď z menu nebo stiskem Ctrl+Shift+N), které se vyznačuje mimo jiné tím, že se při prohlížení v tomto okně se všechna „Rozšíření“ deaktivuji. Pokud tedy při prohlížení v tomto anonymním okně (má nahoře vlevo ikonku špiona) Flash nebude padat ani pokud budeš na stránkách, kde dřív padal, tak zřejmě chybu způsobuje některé z rozšíření. Otevřeš si tedy nové normální okno prohlížeče (bez ikonky špiona) a vždy vypneš jedno z rozšíření a otestuješ, zda Flash padá nebo ne. Čili to rozšíření, po jehož vypnutí přestane Flash padat, tak má právě vinu na jeho padání.

      3.
      To samé můžeš udělat i u pluginů, dáš „chrome://plugins“, vypneš všechny kromě jedné z verzí Flash a zkoušíš, zda i nadále Flash padá, pokud nepadá, tak je na vině jeden z pluginů. Postupným vypínáním opět zjistíš, který z pluginů to je.

      4.
      Můžeš tak zkusit aktualizovat ovladače své grafické karty.

      5.
      Můžeš zkusit vypnout Flash hardwarovou akceleraci. To uděláš například tak, že si spustíš na youtube nějaké video, najedeš šipkou na něj a klikneš pravým tlačítkem myši, vyjede ti nabídka, kde vybereš „Nastavení“, ukáže se ti další okno, kde dole máš 5 ikonek, vybereš tu první a odškrtneš „Zapnout hardwarovou akceleraci“ a klikneš na Zavřít.

      6.
      Zkus také další prohlížeče (Firefox, Opera, IE…) zda tam flash funguje v pořádku. Pokud ano, a žádný z výše uvedených postupů nezabral, tak zkus odinstalovat Chrome prohlížeč a znovu ho nainstalovat, nezapomeň si ale zazálohovat nebo zapsat všechna hesla, přihlašovací údaje, bookmark a ostatní věci.

      Jen doplňuji, že výše uvedené postupy jsem nezkoušel, takže nemohu zaručit úspěch, mně flash přestal padat už po vypnutí jedné z verzí (funguje mi ta od Adobe). Body nemusí jít po sobě tak, jak jsem je napsal, můžeš to zkoušet dle libosti. Pokud ti některý z nich pomůže, dej vědět, ať mají ostatní nějaké vodítko.

      1. Děkuji za dobrou radu.Už jsem myslel,že za problém může stáří počítače,ale po zásahu podle rady běhá dál naprosto bezproblémově.(nejlepší rada je ta vizuální se snímkem obrazovky) Mám Windows XP Professional a když vidím jak se známým hroutí jejich nejnovější operační systémy tak jsem za něj vděčný. Škoda,až za rok a půl skončí podpora XPček,asi mi začnou problémy.

  3. Ahoj, díval jsem se do „chrome://plugins“ a mám tam pouze jeden flash player který je integrovaný a je to aktuální verze a stejně mi to padá. Nevíte co s tím?

    1. Zdravím,
      zkuste ještě jednou nainstalovat Adobe FlashPlayer. Pokud se podaří nainstalovat druhá verze, tak tu původní deaktivovat.
      Případně ještě zkusit přeinstalovat Google Chrome a poté nainstalovat z uvedeného odkazu nový Flash Player.
      Nebo zkusit některou z možností, kterou jsem zmínil v tomto komentáři.

  4. Dobrý den já mám problémy s tím samým shockwave flash modul je buď zaneprázdněn nebo přestal reagovat většinou mi to dělá na fb mám windows xp mozillu firefox ale vše mám aktuální videa mi fungují jen hry na fb ne můžete mi pradit děkuji

    1. Dobrý den,
      prohlížeč Mozilla nepoužívám, takže přesný postup vám neporadím, ale předpokládám, že by se mělo postupovat obdobně, jako u prohlížeče Chrome.

  5. Ahoj, mam problem s Flash Shockwave vždy ked otvorím stranku (Youtube,twitch.tv…) tak mi vybehne sprava že Shockwave has crashed. Vyskušal som asi všetko čo sa tu piše a nič mi nepomaha , prosím o radu.
    dakujem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *