ZBLOg.cz » IT » Jak si nastavit u T-Mobile posílání upozornění na e-mail na mobil pomocí SMS?

Jak si nastavit u T-Mobile posílání upozornění na e-mail na mobil pomocí SMS?

Určitě spousta z vás využívala nebo chce nově využívat službu přeposílání upozornění na příchozí maily na SMS do vašeho mobilu. Protože nedávno T-Mobile místo stávající služby Postm@n zavedl novou službu E-mail do SMS.

Všiml jsem si, že od té doby mi přestaly chodit upozornění na nové maily na SMS, takže jsem dnes provedl nastavení nové služby E-mail do SMS.

Nastavení služby je docela jednoduché. Postupoval jsem dle následujících kroků:

  1. Na adrese www.t-mobile.cz jsem se přihlásil do služby Můj T-Mobile. Přihlásit se můžete buď pomocí svého přihlašovacího jména a hesla, nebo jednorázově pomocí přihlašovacího hesla, které vám dojde na Vaše telefonní číslo po zadaní vašeho čísla do formuláře.
  2. V pravém menu si vyberete v kategorii Internet a e-mail položku Přístup k e-mailu a dále položku E-mail do SMS.T-Mobile
  3. Do formuláře E-mail 1 napíšete váš mail, např. můj je ve znění jmeno.prijmeni@post.cz (post.cz je koncovka emailů Seznam.cz). Můžete přidat takto i více e-mailů.
  4. Dále si můžete nastavit, zda chcete posílat upozornění na maily i ve večerních a nočních hodinách (mezi 22:00 večerní a 7:00 ranní). Změny potvrdíte kliknutím na Změnit.
  5. Dále je potřeba ve vašem e-mailovém klientovi nastavit funkci přeposílání mailů na SMS na mobil. Já pro osobní potřebu používám Seznam.cz, takže následující screenshoty pochází z něj. Obdobně budete postupovat i u jiných e-mailových klientů, můžete se podívat na https://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/nastaveni-sluzeb/internet-a-e-mail/nastaveni-sluzby-e-mail-do-sms.
  6. Po vstupu do e-mailové schránky kliknete nahoře na Nastavení.Seznam1
  7. Zobrazí se vám následující okno, kde si v levém sloupci vyberete záložku Filtry. Kliknete na tlačítko Nový filtr.Seznam2
  8. Po kliknutí se vám zobrazí další okno. Zde nastavíte název filtru (např. Přeposílání). Dále necháte zaškrtnuté políčko Filtr je aktivní a nezaškrtnuté políčko Nevykonávej další filtry. Dále nastavíte roletová menu dle obrázků níže, tj. vyberete Každá zpráva a Pošli kopii a do volného pole zadáte vaši adresu vaše_číslo@sms.t-mobile.cz , kde místo vaše_číslo napíšete číslo vašeho mobilu (např. 731234567@sms.t-mobile.cz).Seznam3
  9. Poté dáte Uložit filtr a nakonec v pravém dolním rohu Uložit a zavřít a vše je nastaveno.

Pozn.: Pokud chcete provést toto nastavení u e-mailu u Gmail od Google, a máte mail s vlastní doménou, možná jste se dostali do stejné situace jako já, kdy mi nepřišel potvrzovací kód na mobil. Jak vyřešit problém jsem popsal v dalším článku Jak nastavit přeposílání e-mailů do SMS u T-Mobile, pokud používám Gmail s vlastní doménou?


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *