ZBLOg.cz » Příběhy živnostníků » Jak si může přivydělat žena na rodičovské? | Příběhy živnostníků
|

Jak si může přivydělat žena na rodičovské? | Příběhy živnostníků

Určitě pro spoustu žen na rodičovské dovolené řeší otázku, jak si přivydělat a v čem začít podnikat. Jeden takový způsob si můžete přečíst v tomto článku a třeba jej i vyzkoušíte.

Když jste na mateřské, je každá koruna dobrá.

Začala jsem psát články v roce 2014, protože se ukázalo, že najít si práci, tak jednoduché nebude. Chtěla jsem alespoň částečně přispět do rodinného rozpočtu.

Jelikož jsem otěhotněla ještě při škole, neměla jsem nárok na sociální podporu a protože můj manžel vydělává pěkné peníze, neměla jsem nárok ani na hmotnou nouzi.

Uvažovala jsem proto, že si zařídím živnostenský list a budu nabízet své služby coby copywriter. Psát mě vždycky bavilo.

Proto jsem se začala zajímat o to, jak si zařídit na tuto činnost živnostenský list. Brzy jsem přišla na to, že ho vlastně nepotřebuji. Dokonce by byl pro mě v mé situaci nevýhodný. Jakožto autor článků totiž spadám pod autorský zákoník a řadím se tak mezi „umělce“. To má pro mě velkou výhodu v tom, že pokud moje příjmy nepřesáhnou částku 7 000 korun za měsíc, jsem osvobozená od placení sociálního. Přišlo mi to jako pěkný způsob přivýdělku.

Začátky byly docela krušné. Vlastně jsem pořádně nevěděla, komu a jak mám svoje služby nabízet. Pak jsem objevila internetovou stránku, kde můžete prodávat své hotové texty, nebo si vás klienti mohou najmout na napsání článků.

Zaregistrovala jsem se a začala své texty vystavovat. Neměla jsem žádný daný směr ani téma. Prostě jsem nabídla k prodeji všechno, co jsem napsala. Brzy si mě lidé všimli a dnes už mám jednu stálou spolupráci. Každý měsíc tak získám okolo 5 000 korun k mateřské. Podobné peníze jsem dostávala v supermarketu. Mám tak čas na své děti i domácnost a přitom si vydělám stejnou sumu, jako kdybych chodila na brigádu.

Jaké zkušenosti ze začátků svého podnikání máte vy? Daří se vám, nebo to není až tak růžové? Pokud chcete, napište mi do komentáře. Nebo můžete napsat celý článek, který zde zveřejním, stačí mě kontaktovat a domluvíme se na podrobnostech.


Podobné příspěvky

Jeden komentář

  1. Také jsem začínala jako copywriter na této stránce , postupně jak děti odrostly rozšiřovala jsem své aktivity, až dnes poskytuji služby
    virtuální asistentky a je pravda, že je to řasově mnohem náročnější, ale na druhou stranu mi to poskytuje plnohodnotný plat a můžu pracovat z domu a jsem isvým pánem. Ke psaní textů se tu a tam vrátím jako k příjemné relaxaci…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *