ZBLOg.cz » Guest blogging » Začínáme podnikat aneb dobrý nápad je základem úspěchu
|

Začínáme podnikat aneb dobrý nápad je základem úspěchu

Máte dobrý nápad a chuť podnikat? Pak se dlouho nerozmýšlejte a vydejte se na svou kariérní dráhu plnou nečekaných zvratů i úspěchů. Podnikat může v dnešní době takřka kdokoli, kdo objeví trhlinu na tuzemském nebo zahraničním trhu, kterou může svým nápadem efektivně vyplnit. Začátek podnikání určitě nemusí být nepřekonatelnou překážkou zvláště tehdy, pokud víte, jak na to. Pár praktických rad naleznete na následujících řádcích.

Společnost s ručením omezeným od roku 2014 pouze za 1 Kč

Pokud vás od podnikání odrazoval poměrně vysoký základní kapitál, který ještě v loňském roce činil 200 000 Kč (společnost s ručením omezeným) – 2 000 000 Kč (akciová společnost), s rokem 2014 je vše jinak a realizace vašeho podnikatelského snu se může uskutečnit. Od 1. 1. totiž můžete zakládat společnost s.r.o. se základním kapitálem činícím pouhou jednu korunu! Tuto změnu vynesl na světlo světa nový občanský zákoník a s ním související zákon o obchodních korporacích. Ptáte se, za jakým účelem bude tato změna provedena? Údajně má chránit věřitele, kteří se rozhodnou vložit do společnosti své investice.

Nevíte si rady? Řešením mohou být ready made společnosti

Pokud sice dobrý podnikatelský plán máte, ale vaše zkušenosti z oboru zakládání firem jsou chabé, rozhodně se svého snu nevzdávejte. Porozhlédněte se po institucích, které nabízejí tzv. ready made firmy. Taková ready made společnost je vlastně již předem založená firma zapsaná v obchodním rejstříku a připravená k okamžitému podnikání. Firma nemá žádnou minulost a její nemalou výhodou je také skutečnost, že má plně splacený základní kapitál. Za takovouto společnost můžete jednat vlastním jménem během několika mála hodin. Pozor si dávejte pouze na společnosti, které tuto službu nabízí. Ne všechny jsou totiž solidní a podnikají v souladu s právním řádem České republiky.

Autor: JakZačítPodnikání.cz


Podobné příspěvky

5 Komentářů

    1. Dobrý den Davide,
      základní kapitál pro založení s.r.o. činí od 1. ledna 2014 minimálně 1 Kč. Základní kapitál se ukládá do banky na zvláštní bankovní účet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *